Steenbergstraat 8/1, 2000 Antwerpen info@ekata.be

Anne-Lies Baert

OPGELET: vanaf 1 januari 2019 werkt Anne-lies niet langer bij EKATA. Ze werkt voltijds in haar eigen praktijk. Alle informatie daarover is te vinden op haar website: https://www.sanasano.be/

Anne-lies richt zich vooral op volwassenen en doet naast gesprekken in de praktijkruimte ook aan online begeleidingen. Over de online begeleidingen. Ze behaalde een master Klinische Psychologie aan de Universiteit Gent en is erkend door de psychologencommissie. Aan het ITAM (Institute for Training of Attention and Mindfulness) volgde zij al een aantal cursussen tot mindfulnesstrainerJongeren en volwassenen kunnen bij haar terecht met uiteenlopende problemen of moeilijkheden.

Anne-lies

Over mij
In 2004 studeerde ik af als Master in de klinische psychologie aan de Universiteit Gent.  Omdat de titel van psycholoog beschermd is, mag enkel wie een erkenningsnummer heeft dit beroep uitoefenen.  Dit erkenningsnummer kan opgevraagd worden bij de Vlaamse Vereniging van Psychologen.

In mijn eigen zoektocht naar een theoretisch kader, kwam ik in contact met mindfulness.  Bij mindfulness word je je bewust van de details van je ervaring zonder meteen te oordelen of de dingen anders te willen.  Mindfulness heeft reeds bewezen heel efficiënt te zijn in het kader van hervalpreventie bij depressie of burn-out.  Ook in het leren omgaan met chronische pijn is het een heel waardevolle methode.  Als trainer hou je nooit op om zelf bijscholingen te volgen.  Regelmatig volg ik opleidingsdagen om een frisse kijk te behouden.

Daarnaast maak ik graag gebruik van de cognitieve psychologie.  Door de eigen gedachtenpatronen in kaart te brengen, leer je negatieve/inefficiënte gedachtespiralen te doorbreken om zo tot een constructiever denken te komen.  Ook hier is de lijst van opleidingen of bijscholingen die ik nog wil volgen lang.  De studie van psycholoog is immers nooit afgerond en bovendien constant in evolutie.

Meer informatie of een afspraak maken?
mailen naar anne-lies@ekata.be
contact opnemen via het contactformulier
bellen naar 0497 23 25 66 (vanwege gesprekken kan ik vaak niet opnemen, laat je gegevens achter en dan bel ik zo snel mogelijk terug)