Miraeusstraat 29, 2018 Antwerpen info@ekata.be

Kinesitherapie

Je kan terecht bij onze kinesisten en osteopaten (i.o.) Eefje Coomans en Mathias Kuylen voor uiteenlopende fysieke klachten. Ze gaan samen met jou op zoek naar de oorzaken van je klachten en de gepaste behandeling. Ze vinden het erg belangrijk om jou als patiënt in een aangename omgeving en met de nodige zorg te ontvangen. Als je op voorhand bepaalde vragen of bedenkingen hebt, mag je hen zeker contacteren voor meer informatie. Als je graag meteen een afspraak boekt, kan dat makkelijk via de online agenda.

Klachten hebben vaak geen eenduidige oorzaak en kunnen ontstaan uit een samenloop van vicerale (organen), craniosacrale (schedel en wervelkolom), en structurele (spieren en gewrichten) factoren. Hiernaast kan het mentaal welzijn ook meespelen in het ontstaan en in stand houden van fysieke klachten. Bij EKATA streven we naar begeleiding op maat van de cliënt/patiënt en kunnen we multidisciplinair werken indien aangewezen. Onze kinesisten (osteopaten i.o.) werken vanuit een holistische visie om de klacht doeltreffend aan te pakken en het lichaam terug in een vorm van balans te brengen. Uiteraard kan er ook voornamelijk fysiek gewerkt worden bij bijvoorbeeld sportblessures of acute klachten.

Bij de kinesisten van EKATA kan je terecht voor onder andere de behandeling van:

 • acute klachten (blessures, postoperatief,...)
 • chronische klachten (rug- en nekklachten, hoofdpijn, spanningsklachten,...)
 • spijsverteringsklachten (constipatie, opgeblazen gevoel, reflux, maag- en darmklachten,....)
 • orthopedische revalidatie (schouder, elleboog, hand, heup, knie, enkel, rug,...)
 • admenhalingsproblematieken (hyperventilatie, pijn bij ademenen,...)
 • hoodpijn (migraine, clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn,...)
 • sportblessures, manuele therapie, oefentherapie,...

Meer informatie of een afspraak maken?

 • mailen naar eefje@ekata.be of mathias@ekata.be
 • een afspraak maken via de online agenda
 • bellen naar Eefje (0497 78 77 43) of Mathias (0494 49 89 27)
 • contact opnemen via het contactformulier

Eefje Coomans

Eefje studeerde af in 2019 in de Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de UAntwerpen. Verder zit ze in haar 3e jaar Osteopathie aan het FICO (Flanders International College of Osteopathy) om te leren een patiënt meer in zijn geheel te behandelen i.p.v. de klacht enkel lokaal te bekijken.

Na jarenlang in de Zeescouts te hebben gezeten, heeft ze niet alleen een passie voor zeilen ontwikkeld, maar ook geleerd om sociaal en leidinggevend te zijn. Dit zijn eveneens eigenschappen die van pas komen als kinesiste. Door haar omgeving wordt ze vaak omschreven als gemotiveerd, guitig, leergierig en sportief.

Patiënten kunnen bij haar terecht voor: acute (blessures, postoperatief,...) en chronische klachten (rug- en nekklachten), orthopedische revalidatie (schouder, elleboog, hand, heup, knie, enkel, rug), sportblessures, manuele therapie, oefentherapie,...

"Movement can replace many drugs, but no drug can replace movement"

Meer informatie of een afspraak maken?

 

Mathias Kuylen

In 2020 studeerde Mathias af met een MSc in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie – musculoskeletale aandoeningen aan de Universiteit Antwerpen. Gefascineerd door het menselijk lichaam begon hij meteen aansluitend met de opleiding osteopathie aan het Flanders International College of Osteopathy (FICO). Als therapeut benadert hij de patiënt vanuit een holistisch beeld door alle verschillende symptomen in kaart te brengen en het lichaam terug in een vorm van homeostase ofwel balans te brengen. Via een grondig klinisch onderzoek gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klachten om deze efficiënt te behandelen en zo het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Verder heeft hij als sportfanaat een grote interesse en ervaring in sportrevalidatie en vormen van actieve oefentherapie.

Opleidingen
MSc in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie – musculoskeletale aandoeningen | UA
MSc Osteopathie (i.o.) | FICO

Specialisaties
Osteopathie i.o.
Sportkinesitherapie
Algemene revalidatie

Talen
Nederlands
Engels
Frans

Meer informatie of een afspraak maken?