Miraeusstraat 29, 2018 Antwerpen info@ekata.be

Diagnostiek

Bij EKATA kan je terecht voor psychodiagnostiek van ADHD (aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit), ADD (aandachtstekortstoornis) en ASS (autismespectrumstoornis). Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen hiervoor terecht bij klinisch psychologen Lisa Smeulders en Charline Meyers. Als je na het diagnositisch proces nood hebt aan verdere begeleiding kan je daarvoor terecht bij onze klinisch orthopedagoog Marie Van den Eynde.

 1. In een intake-gesprek bekijkt de psycholoog of een diagnostisch onderzoek aangewezen is.
 2. Indien dit aangewezen is, stelt de psycholoog een testbatterij samen en worden er duidelijke afspraken gemaakt over de kostprijs van het volledige onderzoek.
 3. Na het onderzoek is er een intern overleg met één van de andere psychologen en wordt er al dan niet een diagnose gesteld.
 4. Na het overleg wordt er een adviesgesprek gepland waarin de bevindingen van het onderzoek en een advies met jou worden besproken.
 5. Eventueel kan er verdere begeleiding opgestart worden bij de klinisch orthopedagoog Marie Van den Eynde.

Tarieven

Intakegesprek: duurt 45 - 60 minuten en kost €75
Vervolgonderzoek voor AD(H)D bij kinderen, jongeren en volwassenen: €505  (dit is een richtprijs en afhankelijk van de samengestelde testbatterij)
Vervolgonderzoek voor ASS bij kinderen, jongeren en volwassenen: €505 (dit is een richtprijs en afhankelijk van de samengestelde testbatterij)
Adviesgesprek: duurt 45 min en kost €65

Afspraken betreffende diagnostisch onderzoek

 • De betaling van het psychodiagnostisch onderzoek dient steeds afgerond te zijn voor het adviesgesprek. Indien de betalingen niet in orde zijn, zal dit gesprek verplaatst moeten worden.
 • U ontvangt het definitieve verslag 2-3 weken na het adviesgesprek, mits de betalingen in orde zijn. Soms kan het echter langer duren tijdens drukke periodes. Wij vragen om uw begrip hiervoor. U kunt de verantwoordelijke onderzoeker steeds contacteren voor een richtdatum.
 • Gelieve op tijd naar uw afspraak te komen. Indien u meer dan 15 minuten te laat bent, zal de afspraak verplaatst moeten worden.
 •  Als u zich ziek voelt, gelieve de afspraak te annuleren via mail of sms. Dit heeft namelijk een grote invloed op de resultaten van het onderzoek.

Meer informatie of een afspraak maken?

Voor diagnostiek

 • contact opnemen via het contactformulier
 • bellen naar Lisa 0496 98 76 08 of Charline 0468 49 88 32
 • zelf een afspraak maken via de online agenda
  • Kies als optie 'intake diagnostiek' als je een diagnostisch onderzoek wil opstarten
  • Kies als optie 'adviesgesprek' als je al ergens anders een diagnostisch onderzoek deed en hiervoor extra advies wenst

Voor begeleiding

Je kan Lisa of Charline steeds vrijblijvend contacteren voor meer informatie omtrent een diagnostisch traject. Je kan Marie contacteren voor de begeleiding bij het omgaan met de symptomen van AD(H)D of ASS.