Miraeusstraat 29, 2018 Antwerpen info@ekata.be

Mindfulness

Bij EKATA kan je mindfulnesstraining (cognitive based mindfulnesstraining - CBMT) volgen bij onze mindfulnesscoach Kim Gevers.

Wil jij beter leren omgaan met de uitdagingen die het leven biedt? En wil je meer genieten van je leven? Mindfulness biedt jou handvaten waarmee je aan de slag kan en helpt je met stress om te gaan. Je gaat je aandacht trainen en leert om meer afstand te nemen van je gedachten zodat je deze meer vanop afstand kan ervaren. Je wordt minder meegesleurd door je gedachten en kan daardoor bewuster in het leven staan.

Deze waardevolle methodiek vraagt inzet en motivatie. Het is een training van de hersenen, net zoals je bij fysieke training iets vaak moet herhalen, is dit bij een training van de hersenen ook zo. Je gaat thuis aan de slag met de aangeboden meditaties en oefeningen om mindfulness te integreren in je persoonlijk leven.

Wat leer je in de mindfulnesstraining?

 • Jouw automatische piloot herkennen
 • Omgaan met hindernissen
 • Bewust te zijn van je ademhaling
 • Aanwezig te blijven in het moment
 • Toestaan, laten zijn, acceptatie
 • Gedachten zijn geen feiten
 • Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen?
 • Met stressvolle situaties omgaan

Vaak voorkomende positieve gevolgen van mindfulness:

 • Je gaat bewuster in het leven staan
 • Je ondervindt meer innerlijke rust en minder stress
 • Je gaat minder piekeren en vlotter in slaap geraken
 • Je geest wordt creatiever en flexibeler

Mindfulness biedt handvaten aan om meer voluit te leven en je minder te verliezen in de moeilijke momenten die je onvermijdelijk tegenkomt. Je leert (terug) te voelen in plaats van na te denken, analyseren en/of piekeren. Je leert om gedachten los te laten. Soms vinden we geen rust, omdat we te veel in ons hoofd leven. Hierdoor kan het zijn dat je je niet goed voelt. Ook kom je soms minder leuke momenten tegen in je leven en weet je niet goed hoe je ermee kan omgaan. Mindfulness biedt tools om met stress en uitdagingen die het leven biedt om te gaan.

Mindfulnesstraining volgen bij EKATA

Individuele mindfulnesstraining

Je kan individueel de cognitive based mindfulnesstraining volgen. Je volgt dan gedurende 8 weken 2u/keer of 16 weken 1u/keer individueel de volledige training. Er wordt tijdens deze training uitgebreid stilgestaan bij persoonlijke uitdagingen en coaching.

Je kan individueel ook losse afspraken maken om kennis te maken met mindfulness. We plannen dan één of meerdere afspraken in, afhankelijk van je vraag en nood. Ook mensen die al een training gevolgd hebben en vastlopen of op zoek zijn naar verdieping, kunnen hiervoor een afspraak maken.

Individuele mindfulnesscoaching kost 60 euro per uur. De training kan wekelijks of om de twee weken gevolgd worden, de losse afspraken worden afhankelijk van de vraag ingepland.

Mindfulnesstraining per twee

Je kan jezelf inschrijven met een partner/goede vriend/vriendin voor een mindfulnesstraining per twee. Je volgt gedurende 8 weken 2u/keer de volledige training.

De training kost 150 euro per twee uur en kan wekelijks of om de twee weken ingepland worden.

Mindfulness in kleine groepjes (max. 4)

Gedurende 8 weken kan je in kleine groep (max. 4 personen) de cognitive based mindfulnesstraining volgen. Er wordt 8 weken op rij in een vaste groep gedurende 2u15min/keer training gegeven.

De volledige training kost 450 euro.

 

Meer informatie of een afspraak maken?

Bij onze mindfulnesscoach Kim Gevers kan je terecht voor mindfulnesstraining. Je kan haar contacteren voor meer informatie of om een afspraak te maken. Kim werkt op vrijdag bij EKATA en de trainingen worden dus enkel op vrijdag gegeven.

 • mailen naar kim@ekata.be
 • zelf een afspraak vastleggen via de online agenda (dit is enkel mogelijk voor individuele afspraken)