Miraeusstraat 29, 2018 Antwerpen info@ekata.be

Nomi Pernet

Nomi heeft de groepspraktijk opgestart in januari 2017 en is sindsdien werkzaam als zelfstandig psycholoog.  Je kan bij haar terecht voor individuele psychologische begeleidingen (jongvolwassenen en volwassenen), EMDR-therapie (traumaverwerking) en loopbaanbegeleiding. Ze behaalde haar Master in de Klinische Psychologie aan de Universiteit van Gent en is erkend door de Psychologencommissie en lid van de Vlaamse Vereninging van Klinisch Psychologen. Ze volgde een aantal extra cursussen over verschillende moeilijkheden en problemen. Hier deed ze onder andere kennis op over onverklaarbare fysieke klachten, burn-out, stressklachten, leerproblemen, traumaverwerking,... . Behalve klinisch psycholoog is ook een erkend loopbaancoach, je kan bij haar loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques van de VDAB. 

Nomi

.

Over mij

Je kan bij mij terecht voor psychologische begeleiding , traumaverwerking en loopbaanbegeleiding. In 2016 studeerde ik af als klinisch psycholoog en wist ik meteen dat ik als psycholoog aan de slag wou. Ik werkte in dienstverband maar startte daarnaast EKATA op, een groepspraktijk, zodat ik mijn passie voor psychologie kan delen met andere psychologen. Sinds de opstart van EKATA heb ik nog geen moment spijt gehad en blijf ik zoveel mogelijk bijleren als psycholoog. Sinds september 2017 werk ik voltijds als zelfstandige bij EKATA.

Al redelijk snel merkte ik dat mensen vaak met stress- en burn-out klachten bij mij kwamen en na de behandeling niet goed wisten of ze al dan niet naar hun vorige werkgever wilden terugkeren. Ik hoorde heel wat twijfels over de professionele toekomst die niet helemaal passen in een psychologische begeleiding. Om hier een antwoord op de bieden heb ik me bijgeschoold tot loopbaancoach en me aangesloten bij het erkend loopbaancentrum Pygmalion.

In mijn praktijk kom ik vaak mensen tegen met trauma's, na verloop van tijd werd het voor mij duidelijk dat het niet voor iedereen voldoende is om erover te praten. Om die reden ben ik de opleiding EMDR-therapie gestart in september 2019. De mogelijkheid tot opstarten van EMDR voor traumaverwerking is afhankelijk van meerdere factoren en bekijken we tijdens het intakegesprek. 

Psychologische begeleiding

Voor psychologische begeleiding werk ik niet vanuit één bepaalde visie maar probeer ik me zoveel mogelijk aan te passen aan de persoon en diens hulpvraag. Ik ga er wel vanuit dat je iemand niet los van anderen kan zien, wat aansluit bij de systeemtherapie. Dit wil zeggen dat ik problemen of moeilijkheden bekijk vanuit het sociale systeem waar iemand deel van uitmaakt (gezin, partner, vrienden, collega's,...). Hierbij zijn relaties met anderen belangrijk, een moeilijk lopende relatie kan een grote invloed hebben op het eigen welbevinden. Daarnaast kunnen individuele problemen ook een invloed hebben op mensen uit het sociale systeem en de relaties die iemand heeft met anderen. Vanuit deze visie is het dus van belang niet enkel te focussen op een individu, maar hiernaast ook aandacht te besteden aan het ruimere sociale netwerk, interacties en relaties.

Naast het gebruik van ideeën uit de systeemtherapie haal ik veel inspiratie uit de gedragstherapie. In de gedragstherapie gebruikt men vaak concrete technieken en tools die gebaseerd zijn op hoe mensen leren. De veronderstelling is dat hoe we denken, handelen en hoe we ons voelen grotendeels gebaseerd is op wat we in het verleden geleerd hebben. We proberen inzicht te krijgen in je leergeschiedenis en vervolgens proberen we zaken te veranderen door te oefenen met nieuw gedrag. Je hebt zo zelf ook concreet iets in handen dat je tussen de sessies door kan doen. 

Verder ga ik op zoek naar je eigen krachten, het is immers dankzij deze krachten dat mensen zich opnieuw beter kunnen voelen. Ik vind het belangrijk ook open te blijven kijken naar andere denkkaders en ook daaruit methodes, technieken en bevindingen te blijven halen. Het aller belangrijkste blijft voor mij om hulp op maat te bieden, zo gaan we samen op zoek naar waar jij je goed bij voelt.

Loopbaanbegeleiding

Je kan ook loopbaanbegeleiding volgen bij mij, we gaan samen op zoek naar antwoorden op alle 'loopbaanvragen' die je hebt. Ook hier probeer ik heel erg op maat te werken. Je kan om heel uiteenlopende redenen loopbaanbegeleiding volgen: ontevreden zijn op je huidige job, te veel stress hebben op je job, moeite met het vinden van een balans tussen werk en privé, meer zicht willen krijgen op je eigen kwaliteiten en competenties, een conflict op je werk dat maar niet opgelost geraakt... . Meer informatie over loopbaanbegeleiding bij EKATA kan je vinden op onze pagina Loopbaanbegeleiding. Voor meer algemene informatie over loopbaanbegeleiding en coaching kan je zeker een kijkje nemen op de website van Pygmalion of VDAB.

Opleidingen en ervaring

Als psycholoog vind ik het belangrijk weet te hebben van de nieuwste ontwikkelingen binnen de psychologie. Om dit te bereiken spendeer ik veel tijd aan het lezen van nieuwe wetenschappelijke bevindingen. Daarnaast volg ik bijscholingen om een optimale begeleiding te kunnen realiseren. Ik volgde een deel van het postgraduaat Psychodiagnostiek aan de Thomas More hogeschool over Psychodiagnostiek bij volwassenen. Ik volgde extra opleidingen en cursussen rond burn-out, communicatietheorie, geweldloos verzet, traumaverwerking... Daarnaast volgde ik een aantal workshops aan de Interactie Academie en bij Pygmalion.

Momenteel volg ik een EMDR-opleiding en kan ik onder supervisie ook al EMDR-behandelingen aanbieden. Ik volg mijn opleiding bij het erkende opleidingsinstituut Integrativa. Deel 1 van de basisopleiding heb ik reeds afgerond. Dit wil zeggen dat je bij mij terecht kan voor traumaverwerking. Meer informatie over wat EMDR is kan je op deze website vinden. 

Naast mijn werk als zelfstandig psycholoog heb ik als netwerkbegeleider in de jeugdzorg gewerkt. Ik begeleidde er gezinnen en het ruimere systeem (nonkels, tantes, belangrijke vrienden of vriendinnen, grootouders,...) waarvan een van de kinderen verbleef binnen de jeugdzorg en deed er heel wat relevante ervaring op.

Meer informatie of een afspraak maken?

  • mailen naar nomi@ekata.be
  • zelf een afspraak vastleggen via de online agenda
  • contact opnemen via het contactformulier
  • bellen naar 0471 74 06 32 (vanwege gesprekken kan ik vaak niet opnemen, laat je gegevens achter en dan bel ik zo snel mogelijk terug)
Klinisch psycholoog Nomi Pernet