Steenbergstraat 8/1, 2000 Antwerpen info@ekata.be

Nomi Pernet

Nomi heeft de groepspraktijk opgestart en is sinds enige tijd werkzaam als zelfstandig psycholoog. Ze werkt vanuit een systemische visie waarbij relaties met anderen centraal staan. Daarnaast haalt ze inspiratie uit verschillende psychologische stromingen en vindt ze het belangrijk oog te hebben voor wat het best past voor de persoon die voor haar zit. Je kan bij haar terecht voor individuele psychologische begeleidingen (jongvolwassenen en volwassenen), koppelbegeleidingen, en gezinsbegeleidingen. Ze behaalde haar master Klinische psychologie aan de Universiteit van Gent en is erkend door de psychologencommissie. Ze volgde een aantal extra cursussen over verschillende moeilijkheden en problemen. Hier deed ze onder andere veel kennis op over onverklaarbare fysieke klachten, burn-out, neuropsychologische problemen, leerproblemen en angstproblemen. Ze is ook een erkend loopbaancoach, je kan bij haar loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques van de VDAB.

Nomi

.

Over mij
Je kan bij mij terecht voor psychologische begeleiding en voor loopbaanbegeleiding. Voor psychologische begeleiding werk ik vanuit een voornamelijk systemisch denkkader. Dit wil zeggen dat ik problemen of moeilijkheden binnen een individu, koppel of gezin bekijk vanuit het sociale systeem waar zij deel van uitmaken (gezin, partner, vrienden, collega's,...). Hierbij zijn relaties met anderen belangrijk, een moeilijk lopende relatie kan een grote invloed hebben op het eigen welbevinden. Daarnaast kunnen individuele problemen ook een invloed hebben op mensen uit het sociale systeem en de relaties die iemand heeft met anderen. Vanuit deze visie is het dus van belang niet enkel te focussen op een individu, maar hiernaast ook aandacht te besteden aan het ruimere sociale netwerk, interacties en relaties.

Verder ga ik op zoek naar de eigen krachten van een individu, koppel of gezin, het is immers dankzij deze krachten dat mensen zich opnieuw beter kunnen voelen. Ik vind het belangrijk ook open te blijven kijken naar andere denkkaders en ook daaruit methodes, technieken en bevindingen te blijven halen. Het is niet omdat de focus meestal op 'het systeem' ligt dat er niet individueel aan de slag kan worden gegaan. Ook betekent dit niet dat er geen waardevolle input kan komen vanuit andere denkkaders. Het aller belangrijkste blijft voor mij om hulp op maat te bieden, zo gaan we samen op zoek naar waar jij je goed bij voelt.

Via Pygmalion kan je ook loopbaanbegeleiding volgen bij mij, we gaan samen op zoek naar antwoorden op alle 'loopbaanvragen' die je hebt. Voor meer informatie over loopbaanbegeleiding kan je zeker een kijkje nemen op de website van Pygmalion. 

 Als psycholoog vind ik het belangrijk weet te hebben van de nieuwste ontwikkelingen binnen de psychologie. Om dit te bereiken spendeer ik veel tijd aan het lezen van nieuwe wetenschappelijke bevindingen. Daarnaast volg ik bijscholingen om een optimale begeleiding te kunnen realiseren. Momenteel doe ik een postgraduaat Psychodiagnostiek aan de Thomas More hogeschool. Daarnaast volgde ik een aantal kortdurende opleidingen aan de Interactie Academie.

Naast mijn werk als zelfstandig psycholoog heb ik als netwerkbegeleider in de jeugdzorg gewerkt. Ik begeleide er gezinnen en het ruimere systeem (nonkels, tantes, belangrijke vrienden of vriendinnen, grootouders,...) waarvan een van de kinderen verbleef binnen de jeugdzorg en deed er heel wat relevante ervaring op.

Meer informatie of een afspraak maken?
mailen naar nomi@ekata.be
zelf een afspraak vastleggen via de online agenda
contact opnemen via het contactformulier
bellen naar 0471 74 06 32 (vanwege gesprekken kan ik vaak niet opnemen, laat je gegevens achter en dan bel ik zo snel mogelijk terug)

Klinisch psycholoog Nomi Pernet