Steenbergstraat 8/1, 2000 Antwerpen info@ekata.be

Koppels

BELANGRIJK: tot januari worden er geen intakegesprekken gepland voor koppelbegeleiding omdat er onvoldoende plek is. Vanaf januari worden er opnieuw nieuwe begeleidingen ingepland. Als je daar interesse in hebt, stuur dan gerust alvast een mail naar nomi@ekata.be. Onze excuses voor het ongemak.

Bij EKATA kan je terecht voor relatiebegeleiding. Als koppel kan je om heel uiteenlopende redenen de behoefte voelen om hulp te zoeken bij een psycholoog. Tijdens deze begeleidingen gaan we op zoek naar wat er moeilijk loopt binnen jullie relatie. Soms is er een duidelijke aanleiding voor het starten van een koppelbegeleiding, maar vaak is dit voor beide partners verschillend of is er niet echt één duidelijk probleem. We gaan samen op zoek naar waar het vast loopt en wat jullie allebei anders kunnen doen.

Soms is het zo dat één van de partners relatiebegeleiding wil starten, maar de andere niet. Je kan ook steeds de beslissing maken om alleen in relatiebegeleiding te komen. Door zelf vanop een afstand naar je relatie te kijken en bepaalde dingen anders te gaan doen, kan het zijn dat je partner zich ook anders zal gedragen tegenover jou.  Je hoeft niets steeds met twee te zijn om bepaalde patronen binnen een relatie te veranderen.

Als je vragen hebt over koppelbegeleiding kan je steeds mailen naar Nomi Pernet via nomi@ekata.be. Zij is de psycholoog binnen het team van EKATA die deze begeleidingen doet. Een afspraak maken kan je ook rechstreeks bij haar doen of via het contactformulier.

Duur en tarieven

  • Koppelbegeleiding duurt 80 minuten en kost €85
  • Relatiebegeleiding  die je individueel volgt duurt 45 minuten en kost €55
  • Extra verslaggeving kan op aanvraag en kost €15