Miraeusstraat 29, 2018 Antwerpen info@ekata.be

Lisa Smeulders

Ik ben afgestudeerd als klinisch psychologe aan de Universiteit van Gent en deed tijdens mijn stage veel ervaring op in diagnostiek van ontwikkelingsproblematieken, waaronder AD(H)D en ASS. Tijdens mijn studies ontwikkelde ik erg veel interesse in diagnostiek en begeleiding van kinderen en volwassenen die te maken hebben met een ontwikkelingsproblematiek.
Als het bij jou wat moeilijker loopt en je hebt een vermoeden van zo'n onderliggende problematiek ben je bij mij aan het juiste adres. Samen gaan we via gesprek en diagnostiek op zoek naar onderliggende oorzaken en geef ik je een advies voor eventuele verdere behandeling. Als de diagnose AD(H)D gesteld wordt, kan je ook bij mij terecht voor verdere begeleiding in het omgaan met de symptomen hiervan.

 

Lisa Smeulders

Doelgroep

Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen bij mij terecht bij (het vermoeden van) een ontwikkelingsproblematiek. Je kan bij mij terecht voor psychodiagnostiek omtrent AD(H)D (aandachtdeficiëntie-hyperactiviteit stoornis) en ASS (autisme spectrum stoornis) of andere ontwikkelingsproblemen. Verder kunnen jongeren (vanaf 16 jaar) en/of volwassenen ook bij mij terecht voor begeleiding in het omgaan met AD(H)D.

Diagnostiek: hoe ga ik te werk?

 • Tijdens een eerste intakegesprek luister ik naar waar jij tegenaan loopt in het dagelijkse leven. Tegelijkertijd verken ik de mogelijke aanwezigheid van verschillende ontwikkelingsproblematieken zoals ASS en AD(H)D, maar ook andere problematieken worden bevraagd zodat we zeker niets uitsluiten. Na dit gesprek kan het diagnostisch traject van start gaan indien dit aangewezen is.
 • In de tweede sessie neem ik verschillende testen en vragenlijsten bij jou af. Welke testen dit juist zijn is afhankelijk van het intakegesprek.
 • De derde sessie betreft een klinisch interview waarbij we, in tegenstelling tot het breed intakegesprek, dieper ingaan op de specifieke symptomen en problemen die bij jou aanwezig zijn.
 • Tijdens het adviesgesprek overlopen we samen de resultaten en gaan we op zoek naar het geschikte hulpverleningstraject.

Begeleiding: waarvoor kan je bij mij terecht?

Momenteel heb ik een begeleidingsstop. Voor begeleiding kan je terecht bij mijn collega Marie Van den Eynde.

Mijn interesse voor het vakgebied van ontwikkelingsproblematieken groeide uit tot een passie die ik steeds verder blijf uitbreiden. Zo volg ik vaak workshops en seminaries om up-to-date te blijven over de laatste nieuwe behandelvormen en -technieken. Met vragen over medicatiegebruik kan je ook bij mij terecht.

Jongeren en volwassenen vanaf 16 jaar kunnen bij mij terecht voor begeleiding in het omgaan met (symptomen van) AD(H)D. Zo bied ik een evidence-based behandelprogramma aan van 12 sessies op basis van cognitieve gedragstherapie. Tijdens deze sessies tracht ik zoveel mogelijk vaardigheden aan te leren die jou kunnen helpen om hiermee om te gaan. Daarnaast worden er telkens huiswerkopdrachten meegegeven met als doel deze vaardigheden te versterken en uiteindelijk te automatiseren.
De thema’s die aan bod komen zijn:

 • Organiseren en plannen
 • Management van overweldigende taken
 • Organisatiesystemen
 • Afleidbaarheid verminderen en afleiding uitstellen
 • Denkfouten voorkomen door functioneel te leren denken
 • Uitstelgedrag voorkomen
 • Betrokkenheid van gezinslid of partner
 • Omgaan met terugval

Elke sessie duurt ongeveer een uur en er wordt telkens ongeveer een maand tussen gelaten zodat je genoeg tijd hebt om het huiswerk voor te bereiden en de recent aangeleerde vaardigheden te oefenen.
De kostprijs hiervan bedraagt €65 per sessie.

Meer informatie of een afspraak maken?

 • mailen naar lisa@ekata.be
 • contact opnemen via het contactformulier
 • bellen naar  0470 75 10 55 Aangezien ik vaak in gesprek ben, kan je best een voicemail achterlaten of een berichtje sturen. Ik bel/stuur je dan zo snel mogelijk terug.
 • zelf een afspraak maken via de online agenda
  • Kies als optie 'intake diagnostiek ADHD/ASS volwassenen' als je een diagnostisch onderzoek wil opstarten
  • Kies als optie 'adviesgesprek' als je al ergens anders een diagnostisch onderzoek deed en hiervoor extra advies wenst
  • Kies als optie 'begeleiding ADHD volwassenen' wanneer u 18 jaar bent of ouder en geïnteresseerd bent in het behandelprogramma voor personen met AD(H)D. Wanneer u tussen de 16 en 18 jaar bent, stuurt u bij interesse een mailtje naar lisa@ekata.be

Ik ben niet bereikbaar in het weekend en op maandag. Je kan mij steeds vrijblijvend contacteren voor meer informatie omtrent een diagnostisch traject of begeleiding bij het omgaan met de symptomen van AD(H)D. Meer informatie over psychodiagnostiek en de tarieven kan je via deze link vinden.