Miraeusstraat 29, 2018 Antwerpen info@ekata.be

Karen Decroos

Bij mij kan je terecht voor individuele psychologische begeleiding op maat en psychologische begeleiding in groep op aanvraag (bijvoorbeeld bij nazorg psychose).

De werkvormen die ik binnen mijn praktijkvoering hanteer bestaan voornamelijk uit gesprekken, maar er is zeker en vast ook ruimte voor het aanwenden van eerder creatieve of lichaamsgerichte methoden.

 

Doelgroep

Jongvolwassenen en volwassenen.

Je kan bij mij terecht voor de ondersteuning van heel wat uiteenlopende moeilijkheden, vragen en bezorgdheden.

Karen Decroos

Werkdomein

Voorbeelden van problemen of thema’s die aan bod kunnen komen: psychiatrische problematieken zoals psychose (indien ambulant haalbaar), psychiatrische nazorg, competentieversterking, emotionele problemen (angst, onzekerheid, overspanning, schaamte, schuld, verdriet, kwaadheid, niet lekker in je vel zitten, eenzaamheid, moeilijkheden om contact te maken met emoties zoals te veel of te weinig voelen, moeilijk kunnen uiten of omgaan met emoties), laag zelfbeeld en gebrek aan zelfvertrouwen, identiteits- en zingevingsvragen, levensfaseproblemen, moeite om keuzes te maken, verwerkingsproblemen van ingrijpende gebeurtenissen (rouw en verlieservaringen, scheiding, trauma en misbruik, niet -aangeboren hersenletsel), problemen in contact met anderen, relationele vragen, (psycho)somatische klachten.

Professionele achtergrond en werkervaring

Master in de klinische psychologie, optie volwassenen (KUL).
Bachelor in de Toegepaste Psychologie (Thomas More).
Erkend psycholoog bij de Psychologencommissie (erkenningsnummer: 902118290).
Lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP).
Lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP).
Lid van de Beroepsvereniging voor Psychologisch Consulenten (BPC).

Permanente vorming via bijkomende cursussen, trainingen, intervisie en supervisie.

Als klinisch psycholoog en als psychologisch consulent deed ik ervaring op in verschillende settingen, waaronder op een afdeling in een Psychiatrisch Ziekenhuis voor de begeleiding van langdurig zorgafhankelijke personen met diverse klachten.

Naast mijn werk bij EKATA ben ik als zelfstandige klinisch psycholoog werkzaam in een andere groepspraktijk voor welzijn en gezondheid waar ik mij tevens richt op de begeleiding van jongvolwassenen en volwassenen.

Meer informatie of een afspraak maken?

Voel je vrij om mij te contacteren als je graag een kennismakingsgesprek en/of meer informatie wenst.

  • mailen naar karen@ekata.be
  • zelf een afspraak vastleggen via de online agenda
  • contact opnemen via het contactformulier
  • bellen naar 0491 08 51 34 (vanwege gesprekken kan ik vaak niet opnemen, laat je gegevens achter en dan bel ik zo snel mogelijk terug)