Miraeusstraat 29, 2018 Antwerpen info@ekata.be

Marlies Thierens

Ik behaalde mijn master klinische psychologie aan de Universiteit Gent. Je kan bij mij terecht voor individuele psychologische begeleiding (volwassenen en jongeren) zowel in het Engels als in het Nederlands.

Mijn stage deed ik in de ambulante setting in PZ Stuivenberg, bij cliënten met stabiele en langdurige moeilijkheden. Daar werkte ik met met uiteenlopende klachten zoals stemmingswisselingen, persoonlijkheidsstoornissen, burn-out, trauma gerelateerde stoornissen, angststoornissen, rouwverwerking, psychose, algemene klachten enz. Naast mijn werk als zelfstandige, werk ik ook halftijds bij welzijnsvereniging KINA, waar ik bij verschillende OCMW’s cliënten met uiteenlopende klachten begeleid. Verder volgende ik enkele extra opleidingen zoals schematherapie (i.o.) en EMDR. (i.o.)

Marlies Tierens

Mijn visie is een combinatie van gedragstherapie en systeemtherapie. Gedragstherapie gaat voornamelijk over de manier waarop het gedrag, het gevoel en de gedachten samenhangen en hoe wanneer we een van de drie aanpassen, de andere twee automatisch mee veranderen met de tijd.

Systeemtherapie bekijkt klachten vooral vanuit de interacties tussen mensen en de invloed die de omgeving (on)bewust heeft. Ik heb een bijzondere interesse in de dynamiek tussen mensen. Ik bekijk niet enkel de problemen die iemand ervaart maar ook de talenten die iemand bezit.

Laten we samen op weg gaan naar een constructieve manier van om te leren gaan met deze klachten en het om te buigen naar iets positief!

Meer informatie of een afspraak maken?

  • mailen naar marlies@ekata.be
  • zelf een afspraak vastleggen via de online agenda
  • contact opnemen via het contactformulier
  • bellen of smsen naar 0471 94 34 97 (vanwege gesprekken kan ik vaak niet opnemen, laat je gegevens achter en dan bel ik zo snel mogelijk terug)

Aarzel niet om contact met mij op te nemen als je nog verdere vragen hebt betreffende de psychologische begeleiding die je bij mij kan volgen. Ik ben telefonisch bereikbaar op woensdagnamiddag, vrijdag en zaterdag. Via mail ben ik altijd bereikbaar.