Miraeusstraat 29, 2018 Antwerpen info@ekata.be

Sophie Vande Weijer

Jongeren en volwassenen kunnen bij mij terecht voor psychologische begeleiding in het Nederlands en het Engels. Als klinisch psycholoog bied ik individuele gesprekstherapie aan.

Je kan bij mij terecht voor behandeling van uiteenlopende problemen: depressieve klachten, slaapproblemen, zelfmoordgedachten, moeilijkheden in sociale relaties, stress of burn-out, niet goed in je vel zitten, angstaanvallen, psychosegevoeligheid, schuldgevoelens, vragen rond identiteit, laag zelfbeeld, gedragsproblemen,...

Tevens heb ik ervaring in de forensische/psychiatrische zorg en kan je bij mij terecht voor verdere begeleiding na een (gedwongen) opname.

over mij

Ik ben van nature geïnteresseerd in verhalen van mensen. Mensen gaan naar een psycholoog wanneer ze ergens vast komen te zitten in hun levensverhaal. Een hoofdstuk dat eindeloos lang duurt. Of een hoofdstuk dat veel te vroeg een einde kreeg. Hoofdstukken waar je hoofd stuk van gaat.

Als psycholoog luister ik zonder oordeel en gaan we samen op zoek naar waar het in jouw verhaal mankeert. Je krijgt de ruimte om dit op jouw manier en op jouw tempo te vertellen. In onze zoektocht gaat een bijzondere aandacht uit naar jouw sterktes - deze kunnen immers een belangrijk handvat vormen om actief mee aan de slag te gaan.

Ieder verhaal is anders - ik tracht dan ook op zoek te gaan naar wat jìj nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het versterken van copingstrategieën, het verbeteren van emotieregulatie, het aanbrengen van meer structuur, of het verbeteren van sociale vaardigheden.

Ik haal er veel voldoening uit om mensen na een therapeutisch traject terug met passie te zien verder schrijven aan hun levensverhaal. Ik kijk er alvast naar uit om je te mogen bijstaan in je verhaal en je verder op weg te helpen.

opleiding en werkachtergrond

Ik ben afgestudeerd als klinisch psychologe aan de Universiteit van Gent. Naast mijn werk op EKATA, werk ik al enkele jaren in het Forensisch Psychiatrisch Centrum. Hier begeleid ik mensen met een psychosegevoeligheid en mensen met gedragsproblemen en/of peroonlijkheidstoornissen. Daarenboven heb ik veel ervaring in psychologische crisisinterventie waar ik voornamelijk in aanraking kom met mensen met stemmingsproblematieken en emotie-regulatieproblemen.

meer informatie of een afspraak maken