Miraeusstraat 29, 2018 Antwerpen info@ekata.be

Timmy Martens

Seksuoloog, Psychologisch consulent en I.V.-Therapeut i.o.

Jongeren en volwassenen kunnen bij mij terecht voor individuele gesprekstherapie en koppeltherapie met uiteenlopende vragen. Ik werk als psychologisch consulent en als seksuoloog . We kunnen sessies houden in het Nederlands of Engels.

Je kan bij mij terecht met vragen, zorgen, moeilijkheden of problemen inzake volgende topics:

Seksualtiteit
- Verminderd/ verhoogd verlangen
- Seksuele oriëntatie/ identiteit/ geaardheid
- Seksuele opwinding
- Seksuele aversie
- Orgasmeproblemen
- Verliefdheid en liefde
- Pijn bij seksuele betrekkingen
- Seksuele verslaving
- Fetisjisme
- Erectieproblemen of andere zorgen/problemen met de penis
- Vaginale zorgen/problemen (lubricatie, vaginisme, …)
- Onzekerheden (lichaam, seks, …)
- Angsten met betrekking tot je seksualiteit (gedachten, verlangens, …)
- Seksueel misbruik
- Relatieproblemen (al dan niet gelinkt aan seks)
- Andere vragen/zorgen/moeilijkheden/problemen inzake seksualiteit en relaties

Andere thema's:
- Depressieve klachten
- Angstklachten
- Sociale problemen
- Emotionele problemen/klachten
- Suïcidale gedachten
- Verslaving

Over mij

Hallo! Mijn naam is Timmy, (klinisch) seksuoloog, (klinisch) psychologisch consulent en I.V.-therapeut in opleiding. Al van jongs af aan ben ik geboeid door emoties, relaties en seksualiteit. Omdat ik hier graag mee aan de slag wou, koos ik ervoor seksuoloog te worden. De eerste drie jaar van mijn studieloopbaan verdiepte ik me in de psychologie. Na deze studies vatte ik de master seksuologie aan, die ik in 2020 afrondde. Geboeid door alles wat ons tot mens maakt, koos is er bijkomend voor een therapie-opleiding in de ‘interactionele vormgeving’ te volgen. Deze vatte ik aan in 2022. 

Ik wil zij die vastlopen op seksueel maar óók op relationeel en/of emotioneel gebied helpen. Veel te vaak minimaliseren we onze (seksuele) problemen/zorgen en denken we dat het wel zal overwaaien. Daarnaast heerst er rond psychisch welzijn en seksualiteit nog steeds een taboe. Hierdoor zoeken we vaak pas hulp wanneer we ons al een lange tijd slecht (in ons vel) voelen. Dit is natuurlijk heel jammer. Seksualiteit is iets mooi en fijn én kan ook mooi en fijn zijn.

Een seksueel probleem kan een invloed hebben op verschillende domeinen van ons leven. Vaak zijn we er ons ook niet van bewust. Het kan dan helpen om een klankbord te hebben die je hier in kan begeleiden of bijstaan. Ik probeer vanuit mijn verworven vaardigheden en kennis dit klankbord te zijn. Samen zoek ik dan met jou/jullie naar datgene waar het misloopt en proberen we naar oplossingen toe te werken. De insteek is steeds om seksualiteit (en de beleving ervan) als een positief verhaal te kunnen ervaren. Hoe dit positief verhaal wordt ingevuld, is voor iedereen anders. Om dit te bereiken, werk ik steeds vanuit een onvoorwaardelijke acceptatie zonder enig oordeel te vellen over het verhaal waarmee iemand langskomt. Elk verhaal (en individu) is uniek en dient met respect benaderd te worden. Dit wil zeggen dat iedereen bij mij terecht kan. Samen creëren we dan een traject op maat. Vertrouwen en veiligheid zijn hierbij niet weg te denken. Ik vind het dan ook uitermate belangrijk dat mensen zich comfortabel en gehoord voelen. Voor mij staat de persoon van de cliënt centraal.

Ik vind het van belang dat ik mezelf blijf uitdagen en bijschool. Daarom probeer ik altijd op de hoogte te zijn van nieuwe onderzoeken en eventuele opleidingen/trainingen die ik kan volgen. Daarnaast neem ik ook deel aan intervisie en supervisie om scherp te blijven. Zo probeer ik eventuele blinde vlekken altijd een stap voor te zijn. Verder ben ik lid van  de VVS (Vlaamse Vereniging voor Seksuologie), BPC (Beroepsvereniging voor Psychologisch Consulenten) en VVTIV (Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving). Naast mijn werk in de praktijk, werk ik ook nog als leerlingbegeleider in het buitengewoon secundair onderwijs. 

Meer informatie of een afspraak maken?

via de online agenda
mailen naar timmy@ekata.be
contact opnemen via het contactformulier
bellen naar  0476 06 59 01 (vanwege gesprekken kan ik vaak niet opnemen, laat je gegevens achter en dan bel ik zo snel mogelijk terug)