Miraeusstraat 29, 2018 Antwerpen info@ekata.be

Verloop

Aanmelding

Als je behoefte hebt aan begeleiding of hierover meer informatie wenst, kan je ons steeds vrijblijvend contacteren. Je kan dit doen door:

  • het contactformulier in te vullen
  • te mailen naar info@ekata.be
  • te bellen of mailen naar één van de psychologen, de persoonlijke contactgegevens vind je hier

Hoeveel informatie je hierin geeft, ligt volledig bij jou. Sommige mensen vinden het een geruststelling om al veel informatie te geven, terwijl anderen dit net moeilijk vinden. Wel is het voor ons handig om te vermelden voor wie je begeleiding wenst (jezelf, koppel, gezin,) en welke momenten voor jou of jullie zouden passen. Op die manier is het makkelijker een afspraak vast te leggen. Als je een voorkeur hebt voor een bepaalde psycholoog, mag je dit ook steeds aangeven.

Het eerste gesprek of 'intakegesprek'

Het eerste gesprek vindt altijd plaats in een van onze praktijkruimtes en duurt ongeveer 45 minuten voor een individuele begeleiding en 75 minuten voor een koppel- of gezinsbegeleiding. Dit gesprek is vooral een kennismaking waarbij er besproken wordt wat de reden van aanmelding is en we graag wat meer algemene informatie over jou te weten komen. Daarnaast worden er praktische zaken besproken en is er ruimte voor vragen. Aan het einde van dit gesprek besluiten we samen hoe de verdere begeleiding eruit zal zien.

Verdere begeleiding

De verdere psychologische begeleiding wordt meestal door dezelfde psycholoog gedaan. Als je het gevoel hebt niet zo'n goede klik te hebben met je psycholoog, mag je dit altijd aangeven. We bekijken dan of je bij iemand anders terecht kan.

Hoe het verdere verloop eruit zal zien, is afhankelijk van de hulpvraag en je persoonlijke noden en wensen. Doorgaans vinden de gesprekken plaats in onze praktijkruimtes. Soms wordt er ook samen besloten dat een doorverwijzing aangewezen, je kan dan zelf op zoek gaan naar een andere psycholoog of we doen dit samen.

Afspraken die gemaakt worden, moeten steeds minimum 5 dagen op voorhand worden afgezegd. Op die manier kan er eventueel nog iemand anders op gesprek komen. Indien er minder dan 5 dagen op voorhand geannuleerd wordt, zal de sessie in rekening gebracht worden. Indien je ziek bent en de persoon waarbij je een afspraak hebt een doktersbriefje kan bezorgen, worden er geen kosten aangerekend.