Miraeusstraat 29, 2018 Antwerpen info@ekata.be

Gezinnen

Bij EKATA kan je terecht voor gezinsbegeleidingen. Er kunnen heel uiteenlopende redenen zijn waarom je als gezin besluit dat psychologische begeleiding zinvol kan zijn. Tijdens het eerste gesprek bekijken we steeds of het zinvol is om als gezin in begeleiding te komen of het eerder aangewezen is dat bijvoorbeeld enkel de ouders de meeste gesprekken voeren.

Bij echtscheidingen en nieuw samengestelde gezinnen, kan het soms helpen om de overgang minder stroef te laten lopen. Soms is het voor kinderen of volwassenen niet makkelijk om zich aan te passen aan nieuwe situaties. Wij kunnen helpen bij deze overgang.

Het kan ook zijn dat je als gezin merkt dat er heel wat dingen lastig beginnen te lopen. Wanneer bijvoorbeeld kinderen beginnen te ‘puberen’ kan dit een grote impact hebben op het gezin. Het kan ook zijn dat er helemaal geen aanwijsbare ‘oorzaak’ is voor het stroef lopen van het gezinsleven. We gaan dan op zoek naar terugkerende patronen die de oorzaak kunnen zijn. Samen met het gezin gaan we op zoek naar wat iedereen kan doen om deze patronen te veranderen.

Als ouder is het niet altijd evident om om te gaan met opgroeiende kinderen. Je kan daarom bij EKATA ook terecht met opvoedingsvragen en opvoedingsmoeilijkheden. We bekijken samen met jou als ouder wat je anders kan doen. Op die manier kunnen dynamieken binnen het gezin veranderen.

De meeste gesprekken gaan door in de psychologenpraktijk. Het kan soms aangewezen zijn om één of meerdere gesprekken in de thuissituatie te doen. Dit wordt altijd eerst besproken en is nooit verplicht.

Duur en tarieven

  •  Gezinsbegeleiding kost €90 en duurt 75 minuten (exclusief planning, betaling, administratie,...)
  •  Bij gesprekken thuis wordt er bijkomend een kilometervergoeding van €0.25/km gevraagd
  •  Extra verslaggeving kan op aanvraag en kost €15

Indien je nog vragen hebt of om een afspraak te maken kan je steeds contact opnemen.