Miraeusstraat 29, 2018 Antwerpen info@ekata.be

EKATA – Groepspraktijk

Welkom! Hier kan je meer informatie vinden over groepspraktijk EKATA en waarvoor je bij ons terecht kan. Als je op zoek bent naar een psycholoog, orthopedagoog, therapeut, loopbaancoach, seksuoloog, mindfulnesscoach of kinesist ben je aan het juiste adres. We bieden individuele psychologische begeleiding en therapie voor jongeren en volwassenen, koppel- en gezinsbegeleiding en loopbaanbegeleiding. Verder kunnen kinderen, jongeren en volwassenen bij ons ook terecht voor psychodiagnostiek van AD(H)D en ASS of begeleiding in het omgaan met symptomen van AD(H)D of ASS. Je kan bij ons ook terecht voor seksuologische hulpverlening, mindfulnesstraining en begeleiding rond voeding.  EKATA is een multidisciplinaire groepspraktijk gelegen in het centrum van Antwerpen.

EKATA bestaat uit een team van psychologen, een orthopedagoog, therapeuten, een seksuoloog, een mindfulnesscoach en diëtist met uiteenlopende specialisaties en interesses. Hierdoor kan je voor heel uiteenlopende klachten bij ons terecht. We streven ernaar om iedereen hulp op maat te bieden en zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen.

Psychologische begeleiding of therapie is mogelijk voor jongeren, volwassenen,  koppels, en gezinnen. Volwassenen kunnen bij ons terecht voor psychologische begeleiding voor onder andere burn-out, overspannenheid, stressgerelateerde klachten, fysieke klachten zonder aanwijsbare medische oorzaak, angstproblemen, sombere stemming, depressie, eetproblemen, traumaverwerking, laag zelfbeeld, levensvragen, relationele problemen...

Bij onze mindfulnesscoach Kim Gevers kunnen kinderen, jongeren en volwassenen individueel of in groep mindfulnesstraining volgen. Er is ook de mogelijkheid tot coaching op maat, steeds met als insteek mindfulness.

Jongeren en volwassenen kunnen terecht bij onze seksuoloog Timmy Martens.
Je kan terecht bij onze erkende diëtist Sanne Berwaerts terecht voor begeleiding rond voeding. Voor haar staat je relatie met voeding centraal. Zowel volwassenen als kinderen en hun gezin kunnen voor uiteenlopende thema's bij haar terecht.

Voor werkgerelateerde vragen kan je bij EKATA loopbaanbegeleiding volgen. We werken hiervoor samen met het loopbaancentrum Pygmalion. Deze begeleiding is erkend door de VDAB en je kan hiervoor loopbaancheques aanvragen. Dit traject is geschikt wanneer je met vragen zit rond wat je nodig hebt in je job, je een werkgerelateerd conflict hebt waar je zelf niet uit geraakt, je van job wil veranderen maar niet goed weet waar te beginnen... Daarnaast kan je dit traject ook volgen na een behandeling voor burn-out of andere werkgerelateerde klachten.

Bij EKATA kan je terecht met psychodiagnostische vragen voor AD(H)D en ASS. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen hiervoor terecht bij Klinisch psychologen Lisa Smeulders  en Charline Meyers. Bij onze orthopedagoog Marie Van den Eynde is het mogelijk om begeleiding te volgen voor het omgaan met symptomen van AD(H)D en ASS voor kinderen en (jong)volwassenen.

Je kan ons steeds vrijblijvend contacteren voor meer informatie of om een afspraak te maken. Afspraken zijn ook mogelijk 's avonds of in het weekend.

TARIEVEN
Psycholoog/Orthopedagoog/Therapeut

individuele begeleiding: €60 - €70 voor 45 minuten (exclusief planning, betaling, administratie,...)
koppel- of gezinsbegeleiding: €85 - €95  voor 60 of 75 minuten (exclusief planning, betaling, administratie,...)
Seksuoloog
individuele begeleiding: €65 voor 60 minuten
koppelbegeleiding: €85 voor 75 -80 minuten
Diëtist
Individueel/gezin: € 60 voor 50 minuten (deels terugbetaling mogelijk via de mutualiteit onder bepaalde voorwaarden)
Mindfulnesscoach
Individueel: €60 voor 60 minuten
Per twee: €150 voor 120 minuten
8 weken training in kleine groepjes (max.4): €450 voor 8 weken 2u15min per keer
Loopbaancoach (indien je recht hebt op loopbaancheques)
gratis kennismakingsgesprek van 30 min
volgende gesprekken €40 voor 4 uur
Loopbaancoach(indien je geen recht hebt op loopbaancheques)
Kennismakingsgesprek  €60 voor 45 minuten
volgende gesprekken €75 voor 60 minuten
Diagnostiek
Intakegesprek: €75 voor 45 - 60 minuten
Vervolgonderzoek voor AD(H)D bij kinderen, jongeren en volwassenen: €505  (dit is een richtprijs en afhankelijk van de samengestelde testbatterij)
Vervolgonderzoek ASS bij kinderen, jongeren en volwassenen: €505 (dit is een richtprijs en afhankelijk van de samengestelde testbatterij)
Adviesgesprek: €65 voor 45 minuten