Steenbergstraat 8/1, 2000 Antwerpen info@ekata.be

EKATA – Groepspraktijk

Welkom! Hier kan je meer informatie vinden over waarvoor je bij groepspraktijk EKATA terecht kan. Als je op zoek bent naar een psycholoog, loopbaancoach of therapeut, ben je aan het juiste adres. We bieden individuele psychologische begeleiding en therapie voor kinderen en volwassenen, koppel- en gezinsbegeleiding en loopbaanbegeleiding. EKATA is een groepspraktijk, gelegen in het centrum van Antwerpen. 

EKATA bestaat uit een team van een psychiater en psychologen die naast hun Master in de Klinische Psychologie nog verschillende specialisaties hebben. Hierdoor kan je voor heel uiteenlopende klachten bij ons terecht. Al de psychologen die werken bij EKATA zijn erkend door de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en zijn daardoor gebonden aan een deontologische code. Meer informatie kan je vinden op de website van de BFP. We streven ernaar om iedereen hulp op maat te bieden en zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen. 

Psychologische begeleiding of therapie is mogelijk voor jongeren, volwassenen,  koppels, kinderen en gezinnen. Volwassenen kunnen bij ons terecht voor psychologische begeleiding en/of psychiatrische begeleiding voor onder andere burn-out, overspannenheid, stressgerelateerde klachten, fysieke klachten zonder aanwijsbare medische oorzaak, angstproblemen, sombere stemming, depressie, eetproblemen, traumaverwerking, laag zelfbeeld, levensvragen, relationele problemen... 

Voor werkgerelateerde vragen kan je bij EKATA een loopbaanbegeleiding volgen. Deze begeleiding is erkend door de VDAB en je kan hiervoor loopbaancheques aanvragen. Dit traject is geschikt wanneer je met vragen zit rond wat je nodig hebt in je job, je een werkgerelateerd conflict hebt waar je zelf niet uit geraakt, je van job wil veranderen maar niet goed weet waar te beginnen... Daarnaast kan je dit traject ook volgen na een behandeling voor burn-out of andere werkgerelateerde klachten. 

Eén van de psychologen bij EKATA is naast psycholoog ook kinder- en jongerencoach. Kinderen en jongeren vanaf 10 jaar kunnen bij haar terecht met uiteenlopende moeilijkheden zoals ADHD, leerproblemen, faalangst en sociale vaardigheidsproblemen.

Je kan ons steeds vrijblijvend contacteren voor meer informatie of om een afspraak te maken. Afspraken zijn ook mogelijk 's avonds of in het weekend.

TARIEVEN
Psycholoog

individuele begeleiding: 60 euro voor 45 minuten (exclusief planning, betaling, administratie,...)
koppel- of gezinsbegeleiding: 90 euro voor 75 minuten (exclusief planning, betaling, administratie,...)
Loopbaancoach (indien je recht hebt op loopbaancheques)
gratis kennismakingsgesprek 
volgende gesprekken 40 euro voor 4uur 
Psychiater
Een individueel gesprek duurt 45 minuten en kost €79,98
 Terugbetaling mutualiteit: € 61,21
 Terugbetaling mutualiteit bij verhoogde tegemoetkoming: €72,47
Een koppelgesprek duurt 60 minuten en kost €53,42 per persoon
 Terugbetaling mutualiteit: €40,75 per persoon
 Terugbetaling mutualiteit bij verhoogde tegemoetkoming: €48,35 per persoon